вівторок, 15 квітня 2014 р.

"Шевченко - це народ, і, як народ, він буде вічно жити!"

Наприкінці лютого в Кіровській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбу­лося загальношкільне свято з нагоди 200-річчя від дня народ­ження Т.Г.Шевченка "Шевченко - це народ, і, як народ, він буде вічно жити!". Актова зала була святково оформленою - портрети Кобзаря, ілюстрації до його творів, учнівські малюнки, газети, виставки книг, вислови видатних діячів літератури і мистецтва про Т.Шевченка. Го­ловною окрасою зали був портрет Шевченка, який подарувала школі її випускниця Віра Петрівна Люшня, вишиті рушники, а також стиліс­тично оформлена українська світлиця шевченківських часів.

На святі були присутні учні шко­ли, педагогічний колектив, члени ветеранської ради села, сільський голова З.С.Савран. За сценарієм, складеним вчителями української мови та літератури Н.В.Барано­вою, І. В. Млачевською  М. Ф. Темченко, учні декламували вірші Шевченка, що перепліталися з розповідями про його життєвий шлях.

Нікого не залишили байдужими інсценівки уривків з балад, поем і драм Т.Г.Шевченка учнями 8, 9, 11 класів. Особливо вразило присутніх, як протягом свята майстер­но читала твори Т.Г.Шевченка: вчитель української мови і літе­ратури, директор школи М.Ф.Темченко. Пісні на слова Т.Шевченка, які виконувала "Токмачаночка", ча­рували всіх. Однією з учасниць цього колективу є. випускниця Шли 1961 року Світлана Олексан­дрівна Дондик. Пісні про Україну у виконанні "Токмачаночки" та учениці 9 класу Лілії Ляшенко завершили свято.
Голова сільської ради щиро подякувала учням, вчителям за змістовне свято, позитивні емоції, які отримали присутні, і висловила впевненість у тому, що в пам'яті українського народу завжди житиме Т.Г.Шевченко і його слова: Обніміться ж, брати мої! Молю вас, благаю!".



Немає коментарів:

Дописати коментар